Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Kutlama Programı Öğretmen ve Öğrencilerimizin Katılımı ile Okulumuzda Gerçekleştirilmiştir.

"Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın."

Mehmet Akif ERSOY

Mrt

Deprem, yangın ve olağanüstü durumlarda can kaybı yaşanmaması amacıyla düzenlenen tatbikat öncesi tüm öğrenciler acil çıkışların nereden yapılacağı ve siren seslerinin ne anlama geldiği ve nasıl davranılması gerektiği konularında bilgilendirildi.

Mrt

Şehit Üsteğmen Murat Yıldız Ortaokulu olarak  okullar arası "İSTİKLAL MARŞI'NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI"nı tamamlamış bulunuyoruz.Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimize , eşlik eden değerli velilerimize , öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

Bu bakımdan okulumuzda Ahmetli itfaiyesi ile  Yangın ve Deprem Tatbikatı düzenledik. Öğrenciler tatbikatta, siren sesi ile binayı sorunsuz bir şekilde boşalttılar. Okul Bahçesinde belirlenen alanda sıraya giren öğrenciler tahliye tatbikatını başarıyla tamamladılar.

Şbt

Okulumuzda Bağımlılıkla Mücadele kapsamında TBM formatör öğretmeni Kadriye TAŞDELEN tarafından seminer verildi.

Ock

Enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi ve çevrenin korunmasına katkı sağlamak ve enerji kaynaklarının verimliliğinin artırılması amacıyla 2.5.2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında her yıl Ocak ayının ikinci haftası "Enerji Verimliliği Haftası" olarak belirlenmiştir. Hafta boyunca okullarda ve kurumlarda çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Okullar başta olmak üzere tüm kurumlarda ve evlerde enerji kaynaklarının doğru kullanımı konusunda herkese sorumluluk düşmektedir. Enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan videolar öğrencilere izletildi.

ŞEHRİM BENİM EVİM PROJESİ

Projenin Amacı ve Konusu: Manisa ilimizin milli tarihini ve milli kültürünü bilen, onlara sahip çıkan ve gelecek kuşaklara aktarabilecek yeterli donanıma sahip olan Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin rehberliğinde ilimizdeki ortaokullarda okuyan 7.sınıf öğrencilerini "Şehrim Benim Evim Projesi" kapsamında, Manisa ili ve ilçelerini ziyaret ederek tanımalarına, yaşadıkları çevrenin tarihi ve doğal zenginliklerinin farkına varmalarına katkıda bulunmak.

Ara

Okulumuzda 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası Programı düzenlendi. Program Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşlarının ve Mehmet Akif Ersoy'un anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.Ardından İstiklal Marşımız coşkuyla söylendi.  Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve şiirleri ile ilgili videolar ve sunumlar izletildi. Son olarak İstiklal Marşımızın 10 kıtası okundu ve kapanışla program sonlandı.

Ara

"Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" nedeniyle,13 Aralık 2021 Pazartesi günü 09:30-11:00 saatleri arasında okulumzda bir etkinlik gerçekleştirdik.

İsraftan kaçınmayı benimsememizin önemli bir boyutu olduğunu düşündüğümüz, eski "yerli malı" kutlamalarının geleneksel tadını birlikte yaşamak ve yaşatmak amacı ile tüm okul olarak katıldığımız etkinliğimizi kutladık.

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü yapılan programla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler ve yazılar okundu. Öğrenci ve öğretmenlerimizin hazırladığı etkinlikler izleyicilere sunuldu.

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı Teşekkür Ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 83. Ölüm yıldönümü münasebetiyle okulumuzda anma programı yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Şiirler okundu, Atatürk'ün veciz sözleri hatırlatıldı. Cumhuriyetin önemi ve kazanımları hatırlatıldı. Törene idareci, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı. Tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda uygulanan Haftanın Temiz Sınıfı, Haftanın En Çok Soru Çözen Öğrencisi, Haftanın Yıldızı Projelerinde başarılı olan öğrencilerimiz törenle ödüllendirildi.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. yıldönümü okulumuzda hazırlanan programla kutlandı. Maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek  kutlanan bayram programında ögrencilerimiz Cumhuriyet coşkusu yaşadılar.

Okulumuzda Afad Afet Farkındalık Eğitimi verildi.