Şehit Üsteğmen Murat YILDIZ Ortaokulu

Gökkaya Mahallesi Sakarya Cad. No44 Ahmetli/MANİSA
Vizyon
VİZYONUMUZ AHMETLİ ŞEHİT ÜSTEĞMEN MURAT YILDIZ İLK VE ORTAOKULU OLARAK, Milli kültürle bezenmiş,başarıda sınır tanımayan,çizgi üstü model bir okul olmak.Öğretim ile birlikte eğitimi de üst seviyelere taşımak. 1-BİLİMSELLİKTEN ÖDÜN VERMEYEN, 2-ATATÜRK’Ü ÖNDER VE ÖRNEK KİŞİ OLARAK KABUL EDEN, 3-EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNİ VERİMLİ KULLANAN, 4-YETENEKLERİNİN FARKINA VARABİLEN 5-ÖĞRENMEYİ TEMEL GEREKSİNİM SAYAN BİREYLER YETİŞTİREN BİR KURUM OLMAK. BÖYLECE KURUMUMUZ; MÜKEMMELLİK ANLAYIŞI İÇERİSİNDE; SÜREKLİ DEĞİŞİMİ VE GELİŞİMİ BENİMSEYEREK HİZMETİN YÜRÜTÜLDÜĞÜ ÇEVREDE BİLİM VE KÜLTÜR MERKEZİ OLSUN.
Misyon
MİSYONUMUZ AHMETLİ ŞEHİT ÜSTEĞMEN MURAT YILDIZ İLK VE ORTAOKULU OLARAK, Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak, onların milli birer kimlik kazanmış, bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırarak bir üst öğrenim kurumuna hazırlamak için varız. MİLLİ EĞİTİMİN TEMEL KANUNUNUN BELİRTTİĞİ GENEL AMAÇLAR ÇERÇEVESİNDE 1-ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI’NA BAĞLI, 2-ULUSUNUN İNSANİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ BENİMSEYEN, KORUYAN VE GELİŞTİREN, 3-DEMOKRATİK DEĞERLERE BAĞLI, 4-İNSANLARI,DOĞAYI VE DOĞADA YAŞAYAN CANLILARI SEVEN, 5-ÇAĞDAŞ, 6-KATILIMCI, 7-YARATICI, 8-İNSAN HAKLARINA VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE KARŞI GÖREV VE SORUMLULUKLARINI BİLEN BUNLARI DAVRANIŞ HALİNE GETİRMİŞ, 9-KENDİNİ YENİLEYEN, 10-DÜRÜST KİŞİLİKLİ, 11-GÜVENLİ VE MUTLU BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR.
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Var
MANİSA´ ya - 46 Km. AHMETLİ´ye - 6 Km.
% 100
MASA TENİSİ , BOCCE FAALİYETLERİ